suntagi-ths-mamas-gia-milfeig
Let's cook together

Γλυκό της μαμάς: Συνταγή για μιλφέιγ

Τι θα λέγατε για ένα γλυκάκι χαμηλό σε θερμίδες που δεν μας γεμίζει τύψεις και είναι και πανεύκολο!

Το γλυκάκι που θα φτιάξουμε είναι τύπου μιλφέιγ σε μία δική μου παραλαγή και με λιγότερες θερμίδες. Για την ιστορία,  προέλευση του  γλυκού mille-feuille (που σημαίνει “χίλια  φύλλα”… όσες είναι και οι στρώσεις σφολιάτας)  είναι η Γαλλία .

glyko-mamas-1

Ο χρόνος που θα χρειαστούμε είναι ένα εικοσάλεπτο το πολύ. Το γλυκάκι μας επειδή τρώγεται πολύ εύκολα το έχουμε υπολογίσει σε large διάσταση (να φτάσει για όλους) και για την κατασκευή του χρησιμοποιήσαμε ένα  μεγάλο πυρέξ.

Υλικά για μιλφέιγ

  • 3 πακέτα cream crackers σικάλεως 
  • 2 λίτρα γάλα (φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ)
  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
  • 2 κουτάκια των 250 ml φυτική κρέμα για σαντιγί (δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ζάχαρη)
  • ζάχαρη άχνη (αν θέλουμε) για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κρατάμε μία κούπα γάλα και το υπόλοιπο, το χτυπάμε  μαζί με τις  2 κρέμες ζαχαροπλαστικής, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Βουτάμε  ένα-ένα τα cream crackers στο γάλα που κρατήσαμε  στην άκρη και τα βάζουμε στο πυρέξ σχηματίζοντας την πρώτη στρώση. Στη συνέχεια, απλώνουμε  από πάνω ομοιόμορφα την κρέμα και τοποθετούμε μια  νέα στρώση με cream crackers αφού τα έχουμε βουτήξει και αυτά στο γάλα.

Χτυπάμε  τις 2 φυτικές κρέμες καλά και αφού διογκωθούν και γίνουν σαντιγί, τις στρώνουμε  πάνω από τα cream crackers.

Τέλος θρυμματίζουμε μερικά cream crackers και τα ρίχνουμε πάνω από τη σαντιγί, αφού ταυτόχρονα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη (αν θέλουμε) και κανέλλα. 

Το μιλφέιγ μας το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη η αλουμινόχαρτο και αφού μείνει στο ψυγείο για 3-4 ώρες, είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

suntagi-gia-gluka

Παραλλαγές που μπορούμε να κάνουμε αλλάζοντας το γευστικό αποτέλεσμα

  • να αντικαταστήσουμε τα cream crackers σικάλεως, με τα κλασσικά cream crackers (στην κόκκινη συσκευασία) για πιο αφράτο αποτέλεσμα.
  • να αντικαταστήσουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ, με κρέμα άνθος αραβοσίτου –  είτε αυτή που βράζουμε είτε στιγμής- ακολουθώντας τις οδηγίες στα φακελάκια τους.
  • να αντικαταστήσουμε την φυτική σαντιγί, με σαντιγί σε σκόνη (ακολουθούμε τις οδηγίες στο φακελάκι) – μόνο που αυτή η σαντιγί έχει ζάχαρη.
  • να προσθέσουμε κακάο στις κρέμες μας η και στην σαντιγί μας, για μια σοκολατένια γεύση! 
  • να προσθέσουμε στην στρώση κρέμας με φρούτα φρέσκα (π.χ. φράουλα) η κομπόστα (ανανά , ροδάκινο κ.λ.π. χωρίς όμως το σιρόπι τους).
  • να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας .
  • να πασπαλίσουμε την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτας.
eukoli-suntagi-milfeig

Μία από τις πιο εύκολες συνταγές για ένα γλυκάκι εύκολο, με υλικά που μπορούμε να έχουμε στο σπίτι μας.

Αν είστε Vegan στο παρακάτω Video μπορείτε να δείτε μια συνταγλη που θα απολαύσετε ιδιαίτερα:

Καλή  επιτυχία και καλή απόλαυση!



Please follow and like us:

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error

Αν σου άρεσε το άρθρο, μην ξεχάσεις να το μοιραστείς...