
Οργάνωση καλλυντικών: ημερομηνία λήξης και πως να τα διατηρήσετε.
Κατά τη διάρκεια της καραντίνας είχα άπλετο χρόνο, για να ασχοληθώ με την τακτοποίηση και την καθαριότητα. Έτσι λοιπόν, ενα πρωί ξύπνησα και αποφάσισα να ασχοληθώ με το καθαρίσμα και την τακτοποίηση των προιόντων της δουλειάς μου. Ως make-up artist, η πιο βασική μου παρέα στη δουλειά, είναι η Make up βαλίτσα μου, όπως την λέω εγώ.
Προσωπικά, είμαι ένας άνθρωπος εκ φύσεως τυπικός με την οργάνωση και το ξεκαθάρισμα των προϊόντων. Πρωταρχικό κριτήριο, είναι η ημερομηνία λήξης τους. Δεν μπορώ να διανοηθώ, για παράδειγμα, να φάω ληγμένο γιαούρτι ή ακόμα και ψωμί του τοστ. Έστω και αν έχει περάσει μία μέρα από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης. Η μαμά μου με λέει υπερβολική, μήπως είμαι λίγο; Μπορεί.
Δεν μου είναι δυνατόν, λοιπόν, να δεχθώ, το Make up βαλιτσάκι μου να έχει μέσα ληγμένα και παραπεταμένα καλλυντικά. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε και τα καλλυντικά μας έχουν ημερομηνία λήξης.

Πώς καταλαβαίνουμε αν έχει χαλάσει το καλλυντικό μας?
Εκτός από το χρώμα του, που θα έχει αλλοιωθεί και την μυρωδιά που θα είναι άσχημη, όλα τα καλλυντικά μας στο πίσω μέρος της συσκευασίας τους έχουν ένα σύμβολο με διάρκεια ζωής. Αυτό, μας δείχνει τους μήνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αφότου έχουν ανοιχτεί.
Σε γενικές γραμμές, για την καλύτερη δυνατή συντήρηση των προϊόντων ομορφιάς είναι καλό να αποφεύγουμε την αποθήκευσή τους στο μπάνιο. Η υγρασία μπορεί να τα αλλοιώσει. Επίσης, απαγορεύεται και η άμεση επαφή με το φως του ήλιου, καθώς και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Κρέμες – Make up – Concealer
Οι κρέμες συνήθως αντέχουν 6 μήνες. Όταν εισχωρεί αέρας, κάποια συστατικά αρχίζουν να οξειδώνονται και να χάνουν τις ιδιότητες τους. Επίσης κάθε φορά που χρησιμοποιούμε την κρέμα μας, ιδίως όταν η εφαρμογή γίνετε με τα δάκτυλα της μεταφέρουμε μικρόβια και διάφορους μικοοργανισμούς. Όσον αφορά τα make up και τα concealer, διαρκούν 6 μήνες με 1 χρόνο μάξιμουμ. Αυτό, όμως που πρέπει πάντα να προσέχουμε είναι την καθαριότητα των εργαλείων του μακιγιάζ μας. Τα πινέλα και σφουγγαράκια, πρέπει να καθαρίζονται, προκειμένου να αποτρέπεται, η μεταφορά βακτηριδίων και παθογόνων μικροοργανισμών στο προσωπό μας.

Μάσκαρα
Το μάσκαρα διατηρείται 6 μήνες το πολύ. Είναι ένα προϊόν το οποίο έρχεται σε άμεση επαφή με τα μάτια μας σχεδόν καθημερινά. Πρέπει να το προσέχουμε και να το ανανεώνουμε όσο συχνότερα μπορούμε. Σίγουρα δεν θέλουμε να ξυπνήσουμε ένα ωραίο πρωί με κόκκινα ματάκια που τρέχουν και τσούζουν.

Κραγιόν – Πούδρες – Σκιές – Ρούζ
Αυτά τα προϊόντα αντέχουν 1 με 2 χρόνια, με την προϋπόθεση ότι κάνουμε σωστή χρήση. Ειδικότερα, δεν τα αφήνουμε ανοιχτά και χρησιμοποιούμε πάντα καθαρά πινέλα για την τοποθέτηση τους. Τα Bronzer αν δεν τα έχουμε χρησιμοποιήσει τον χειμώνα, καλό είναι να τα αλλάζουμε ή να βεβαιωνόμαστε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Επίσης, δεν ξανά φοράμε ένα κραγιόν, ακόμα κι αν είναι το αγαπημένο μας, αν έχει έρθει σε επαφή με κάποια μόλυνση στα χείλη μας ( π.χ. έρπη).
TIP: Τα υγρά προϊόντα έχουν πάντα μικρότερη διάρκεια σε σχέση με αυτά που είναι σε σκόνη.
Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμες οι παραπάνω συμβουλές και να σας βοηθήσουν στο να διατηρείτε τα καλλυντικά σας στην καλύτερη δυνατή τους κατάσταση.
Δείτε παρακάτω κι ένα Video που μας δείχνει πως μπορούμε να καθαρίζουμε τα πινέλα μας


One Comment
Pingback: