sintagi-gia-arnaki-sto-gourno
Food & Living,  Let's cook together

Συνταγή για Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες.

Ένα φαγητό που συνδέεται απόλυτα με την ελληνική οικογένεια! Φέτος, όπωε κάθε χρόνο, θα είναι αυτό που θα δούμε περισσότερο στο πασχαλινό τραπέζι, μαζί με τα αφράτα τσουρέκια μας.

Υλικά για το πιο νόστιμο αρνάκι στο φούρνο

  • 1 μπούτι αρνί ολόκληρο ή σε μερίδες
  • 1 κιλό πατάτες
  • 200 γρ. μουστάρδα
  • 200 γρ. μέλι
  • 200 γρ. λευκό κρασί
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • δεντρολίβανο
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • λάδι
arnaki-sto-fourno-me-patates

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας μας και καθαρίζουμε τις πατάτες. Σε ένα ταψί τα τοποθετούμε.

Κρατάμε στην άκρη 50 γρ. μέλι και 50 γρ. μουστάρδα.

Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Αλείφουμε καλά το αρνί κάνοντας του τρύπες για να πάει παντού το μείγμα. Αλείφουμε καλά και τις πατάτες. Χρησιμοποιούμε όλο το μείγμα και αν δούμε πως χρειάζεται στην πορεία θα προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και σφραγίζουμε καλά για να κρατήσει τα υγρά του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και αλείφουμε το κρέας μας με την υπόλοιπη μουστάρδα και το μέλι που βάλαμε στην άκρη. Ψήνουμε για ακόμα 30-40 λεπτά.

Το αρνάκι μας είναι έτοιμο! Μπορείτε μετά να απολαύσετε το υπέροχο μιλφέιγ μας με τη συνταγή της μαμάς.

arnaki-sto-fourno

Καλή επιτυχία!

Please follow and like us:

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error

Αν σου άρεσε το άρθρο, μην ξεχάσεις να το μοιραστείς...