sintagi-magiritsa-ths-giagias
Food & Living,  Let's cook together

Συνταγή για Μαγειρίτσα της γιαγιάς.

Αν κάτι μου θυμίζει Πάσχα, πέρα από τα αφράτα τσουρέκια, αυτό είναι ένα ζεστό πιάτο μαγειρίτσα της γιαγιάς μου. Μπορεί να έχω δοκιμάσει πολλές διαφορικές, αλλά σίγουρα αυτή η μία είναι που θα φτιάξω και εγώ φέτος και εννοείται θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας.

Υλικά για παραδοσιακή μαγειρίτσα

  • 1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 μαρούλια ανάλογα το μέγεθος
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • λίγο λευκό κρασί
  • λίγο λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
magiritsa-sintagi

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μας και ιδιαίτερα τη συκωταριά. Βάζουμε όλα τα πράσινα σε ένα μπωλ, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει. Κόβουμε τη συκωταριά σε κομματάκια και την τσιγαρίζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό και την αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά.

Πετάμε το νερό και κρατάμε την συκωταριά στην άκρη. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε την συκωταριά και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.

Στην συνέχεια προσθέτουμε νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

Προσθέτουμε όλα τα πράσινα, τη δάφνη και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλύψει το φαγητό μας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε ακόμα 15 περίπου λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω.

Για το αυγολέμονο

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια, λίγο ξύσμα και τα αυγά και χτυπάμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά ζουμί από τα φαγητό μας. Προσθέτουμε το μείγμα στο φαγητό μας και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη. Μπορούμε να σερβίρουμε με λίγο λάδι και φρέσκο άνηθο, ενώ μπορείτε να την ευχαριστηθείτε με το δικό σας σπιτικό ψωμί!

sintagi-gia-mageiritsa

Καλή επιτυχία!

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error

Αν σου άρεσε το άρθρο, μην ξεχάσεις να το μοιραστείς...