suntagh-gia-donuts
Food & Living,  Let's cook together

Συνταγή για σπιτικά Donuts

Πόσο λαχταριστά, μας φαίνονται και πόσο τα έχουμε επιθυμήσει βλέποντας τα σε κάποια βιτρίνα ή φωτογραφία στα social-media? Μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε τα δικά μας με την παρακάτω συνταγή.

ulika-gia-spitika-donuts

Υλικά για λαχταριστά Donuts

  • 330 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. γάλα χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουτ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 20 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • λίγο αλάτι
  • λίγο λάδι και αλεύρι
  • ηλιέλαιο
ektelesh-syntaghs-gia-donuts

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ βάζουμε την μαγιά και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Περιμένουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκάλι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους και χτυπάμε με ένα σύρμα, έπειτα το βούτυρο και τη βανίλια και χτυπάμε ξανά.

Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ζυμώνουμε 2-3 λεπτά και μετά τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπωλ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη ρίχνοντας λίγο αλεύρι στον πάγκο μας. Παίρνουμε 2 ποτήρια ή κουπάτ αν έχουμε και σχηματίζουμε τα donuts σαν δαχτυλίδια. Αφού τελιώσουμε με όλη τη ζύμη τα αφήνουμε στον αλευρωμένο πάγκο για μισή ώρα σκεπασμένα με πετσέτα για να φουσκώσουν λίγο ακόμα.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 λίτρο ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε τα donuts 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά και μετά το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

spitika-donuts

Όταν ολοκληρώσουμε την διαδικασία με όλα και κρυώσουν μπορούμε να τα περάσουμε με γλάσο, τρούφα, μαρμελάδα και ο,τι άλλο μας αρέσει. Μπορείτε μάλιστα να το κάνετε μαζί με τα παιδάκια σας και να διασκεδάσετε πριν τα απολαύσετε! Αν πάλι σας αρέσει να ζυμώνετε, τότε μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας σπιτικό ψωμί ή τσουρέκι.

Καλή επιτυχία!

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error

Αν σου άρεσε το άρθρο, μην ξεχάσεις να το μοιραστείς...