eukoli-suntagi-gia-lazania
Let's cook together

Τα πιο εύκολα λαζάνια που πρέπει να φτιάξεις

Μιας και οι συνταγές είναι σε έξαρση και οι κουζίνες έχουν πάρει φωτιά, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μία ακόμα συνταγή, που τη δοκίμασα και είμαι σίγουρη πως θα σας ενθουσιάσει.

Η συνταγή είναι της φίλης μου της Λίλης, η οποία αυτές τις ημέρες της καραντίνας, μου πρότεινε να την κάνω και με άφησε άφωνη, οπότε δεν μπορούσα να μην σας την παρουσιάσω.

lazania-me-manitaria

Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστούμε γι’ αυτό το υπέροχο φαγητό…

Υλικά

Για τα λαζάνια

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 600 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 300-400 γρ. τοματίνια ώριμα
  • 200 γρ. γραβιέρα ή παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγο γάλα

Για την μπεσαμέλ

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη παρμεζάνα
lazania-me-kima

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο λάδι, σοτάρουμε τον κιμά, τα τοματίνια και τα μανιτάρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι για να κάνουν σάλτσα τα τοματίνια μας. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.

Σε ένα ταψάκι βάζουμε λάδι και λίγο γάλα για να μην κολλήσει το φαγητό μας και βάζουμε την πρώτη στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε με μία στρώση από τον κιμά μας, σκεπάζουμε με τυρί τριμμένο και επαναλαμβάνουμε μέχρι να φτάσουμε τις επιθυμητές στρώσεις.

Προετοιμασία μπεσαμέλ

Σε μία κατσαρόλα , σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα το οποίο έχουμε ζεστάνει ελαφρώς και ανακατεύουμε συνεχώς. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα λίγο αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε την μπεσαμέλ από πάνω σκεπάζοντας το φαγητό μας.

Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Τα λαζάνια μας είναι έτοιμα.

Ένα πολύ εύκολο φαγητό που σίγουρα θα απολαύσετε με την οικογένεια ή με την παρέα σας. Αν μείνει σάλτσα μπορείτε να την απολαύσετε με το δικό σας σπιτικό ψωμί και μπορείτε να συμπληρώσετε το γεύμα με ένα τέλειο ελαφρύ μιλφέιγ! Θα χαρώ πολύ να δω τις φωτογραφίες σας!

p.s. Λιλάκι μου σ’ευχαριστώ πολύ

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error

Αν σου άρεσε το άρθρο, μην ξεχάσεις να το μοιραστείς...